Podjela bodova u infarkt završnici

Izvještaj

U pravoj infarkt završnici, Sarajevo i Posušje su u šestom kolu WWin lige BiH podijelili bodove na Koševu, odigravši 2:2.

15.09.2024. 00:22
Semir Zilić

...

Foto: FK Sarajevo

Bordo tim nije uspio nastaviti svoj perfektan niz na startu nove sezone, te je nakon četiri uzastopne pobjede iz isto toliko odigranih mečeva, ovog puta remiziralo na svom terenu sa ekipomPosušja. Sarajevo je u prvom poluvremenu igralo veoma dobro, te je zasluženo stiglo do prednosti. Prvu priliku za bordo tim imao je Giorgi Guliashvili u 13. minuti, kada je šutirao iz voleja sa vrha šesnaesterca, ali je njegov pokušaj bio nepreizan. Šest minuta kasnije, isti igrač je ipak stigao do svog petog prvenstvenog gola u sezoni. Prethodno su sjajnu akciju odigrali Mirza Mustafić i Amar Beganović, koji su razmijenili dva dupla pasa, izbacivši tako gotovo kompletnu odbranu Posušja, nakon čega je Mustafić povratnim pasom uposlio Guliashvilija. Gruzijski internacionalac je najprije primio loptu, a potom iz okreta, lijevom nogom, pogodio mrežu Posušaka za 1:0. Sarajevo je do odlaska na odmor imalo još jednu dobru priliku, preko Renana Oliveire, čiji je udarac glavom, nakon centaršuta Filipa Jovića zaustavio golman Galić.

Drugo poluvrijeme je počelo sa veoma neinteresantnom igrom, bez gotovo ijedne prave prilike na obje strane. Izgledalo je kao da će Sarajevo mirno privesti utakmicu kraju i ništa nije slutilo na to da će oko 5.000 prisutnih navijača svjedočiti jednoj od najuzbudljivijih završnica WWin lige BiH. Gosti su u 79. minuti stigli do kornera, te praktično iz prve prave prilike i do izjednačenja. Nakon gužve koja je nastala u šesnaestercu Sarajeva, lopta je stigla do Ivana Marića koji pogađa za 1:1.

Tek nakon primljenog gola, budi se i ekipa Sarajeva koja je zaigrala dosta agresivnije, a za takav pristup nagrađena je u trećoj minuti sudijske nadoknade. Miomir Đuričković je jednu dubinsku loptu spustio glavom do novajlije Domagoja Pavičića koji u svom debiju postiže pogodak za 2:1. Izgledalo je tada da će bordo tim stići i do pete uzastopne pobjede, ali tako nisu mislili i gosti koji su u šestoj minuti nadoknade došli do novog poravnanja rezultata. Nakon centaršuta sa lijeve strane, najviši u skoku bio je Branko Vrgoč koji glavom pogađa za konačnih 2:2.

Nakon drugog gola Posušja igralo se još dvije minute, ali jedino vrijedno pomena u tom periodu bio je crveni karton kojeg je u osmoj minuti sudijske nadoknade zaradio mladi Nidal Čelik zbog udaranja laktom jednog gostujućeg igrača.


2:2

PLBiH, 6. kolo
Asim Ferhatović Hase, 14.09.2024.