Nova trica na Koševu za prvo mjesto na tabeli

Izvještaj

Sarajevo je i u trećem prvenstvenom duelu slavilo pobjedu rezultatom 3:1, ovog puta nad GOŠK-om te se osamilo na čelu tabele.

20.08.2024. 00:57
Semir Zilić

...

Foto: FK Sarajevo

Prvo poluvrijeme susreta trećeg kola WWin lige BiH između domaćeg Sarajeva i GOŠK-a je počelo prilično neinteresantno. Gosti su se opredijelili na klasični bunker, dok se Sarajevo većim dijelom prvog poluvremena mučilo da pobija gostujući bedem. Prvi pokušaj imali su gosti, preko Ivana Ikića koji je zaprijetio iz slobodnog udarca, ali nije bio dovoljno precizan. Sarajevo je brzo uzvratilo preko Amara Beganovića i Hamze Čatakovića, koji su udarcima sa distance pokušali iznenaditi gostujućeg golmana, ali bez uspjeha.

U 27. minuti, GOŠK je ostao sa igračem manje na terenu. Enes Sipović je đonom startao na Renana Oliveiru, pa mu je zenički sudija nakon intervencije iz VAR sobe pokazao crveni karton. Sarajevu je trebalo 14 minuta da iskoristi brojčanu prednost i konačno stigne do gola. Nakon prodora Francisa Kyeremeha na desnoj strani, iskosa sa petnaest metara šutirao je Aleksandar Đorđević čiji pokušaj zaustavlja golman Karić, ali se lopta odbija do Oliveire koji pogađa za 1:0. Par minuta kasnije, Đorđević je još jednom, gotovo sa iste pozicije šutirao, ali njegov udarac ispod prečke u korner izbija Karić. I kada se očekivao kraj prvog dijela igre, bordo tim je udvostručio prednost. Čataković je lijepo primio jednu loptu u šesnaestercu gostiju, a potom šutirao. Karić je ponovo slabo intervenisao, odbivši loptu na peterac gdje se nalazi Giorgi Guliashvili koji pogađa za 2:0.

Drugo poluvrijeme Sarajevo je otvorilo mnogo bolje, a prvu priliku imao je Đorđević čiji udarac zaustavlja stativa gola gostiju. Uslijedila su potom dva pokušaj Renana Oliveire glavom. Prvi put je Karić odlično intervenisao, te uz pomoć prečke sačuvao svoju mrežu, dok je drugi put Brazilac iz još bolje pozicije šutirao pored gola.

U 69. minuti, Sarajevo je napokon stiglo do trećeg gola. Bruno Unušić je sjajno centrirao sa desne strane, a Čataković je glavom sa pet metara savladao Karića za 3:0. Samo dvije minute kasnije, gosti su uspjeli postići utješni pogodak, preko Lagumdžije koji se nakon kornera sa desne strane, najbolje snašao u gužvi pred golom Emila Rockova.

Tu je bio i kraj uzbuđenjima na ovom meču, obzirom da u posljednjih 20 minuta susreta nije viđena nijedna ozbiljnija prilika za gol, te je tako Sarajevo i u trećem ovosezonskom meču stiglo do pobjede identičnim rezultatom - 3:1.


2:2

PLBiH, 6. kolo
Asim Ferhatović Hase, 14.09.2024.